hoi

Je wordt hier begroet op straat, vooral als je oogcontact maakt; als je niet wilt worden begroet, moet je met neergeslagen ogen rondlopen. Vangen ze je blik, dan zeggen ze heel hard ‘hoi’, alsof ze op school hebben geleerd dat vreemden vaak wat hardhorend zijn. Maar het heeft niets met vreemden te maken, algauw zie je dat ze ook elkaar zo begroeten. ‘Hoi.’ Het klinkt niet vriendelijk of onvriendelijk, het klinkt als een constatering, alsof ‘hoi’ hier betekent ‘We komen elkaar toevallig tegen en lopen onaangedaan door’.

Het kerkhof van het dorp is nog lang niet vol, ook al liggen en staan er graven die al eeuwenoud zijn. Het gras was pas gemaaid, je kon de bandensporen van de maaimachine nog zien. Ik kwam langs het graf van Tietje Rop.

De plaatselijke Spar is ‘de beste Spar van Nederland’. Ik kom nooit in een Spar en heb dus geen vergelijkingsmateriaal, maar het is een goeie winkel; er hoeft geen geld in de wagentjes, ze hebben twee soorten mandjes en de caissières zeggen geen hoi maar hallo.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in leven. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s