hey hey my my (er is niets ooit hetzelfde)

Nu Willem Holleeder een mediapersoonlijkheid blijkt te zijn geworden en iedereen met hem op de foto wil, herinner ik me opeens weer hoe John Lydon aka Johnny Rotten reageerde toen na het uiteenvallen van The Sex Pistols zijn voormalige collega’s in Brazilië een nummer opnamen met Ronnie Biggs – een van de leden van de bende die in 1963 meer dan twee miljoen pond buitmaakte bij The Great Train Robbery. (De opnames zijn te zien in The Great Rock ‘n’ Roll Swindle.)

Lydon, scherp als altijd, reageerde met diepe minachting. Hij moest er niets van hebben dat de overige Sex Pistols goede sier maakten met een misdadiger die had meegedaan aan een overval waarbij de machinist gewond was geraakt; de man zou nooit meer helemaal herstellen. ‘That might have been my dad.’ Lydon zag geen enkele reden om met zo iemand een leuk feestje te bouwen.

Veel dingen zijn niet hetzelfde (er is niets ooit hetzelfde); zo was Biggs uit de gevangenis ontsnapt en heeft Holleeder zijn straf uitgezeten. Aan de andere kant: vergeleken met Holleeder was Biggs een kleine jongen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in leven en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s