luiers

P1010540

Vandaag rustig doorgewerkt (ik ben het Scipioverhaal aan het bewerken dat hier ooit in afleveringen verscheen), en zo nu en dan even op nieuwssites gekeken hoe het ermee stond. Het stond er goed mee, afgezien van twee arrestaties. Maar zelfs die waren geen arrestaties, gaf de politie later toe: de twee republikeinen met protestborden hadden niet van de Dam gehaald mogen worden, sorry, onze fout. Ondertussen vond die niet-arrestatie net voor de balkonscène plaats als ik het goed zag, met andere woorden: de politie wilde blijkbaar voorkomen dat de nieuwe koning en zijn familie zouden worden geconfronteerd met een paar omhoog gestoken leuzen. Dat is wat de politie doet op zo’n dag: ze verzorgen het uitzicht van de vorst.

Toch lijken op het filmpje vooral de mensen die eromheen staan het slachtoffer van deze niet-arrestatie. Opeens staan ze een beetje voor schut met hun ballonkroontjes, het is net alsof de politie het ook voor hen doet – alsof die omstanders kinderen zijn die beschermd moeten worden tegen informatie waar ze nog niet aan toe zijn; ze zijn nog niet zindelijk, dacht ik opeens, ze dragen allemaal nog luiers.

’s Middags een rondje door de buurt gemaakt. Ik liep ook even langs het Frederiksplein, een van de plekken waar republikeinen mochten protesteren. Er was geen republikein te zien, er lag alleen een oranje hoed op het gras. 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in leven en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s