presentatie kind van de verzorgingsstaat

Kind van de verzorgingsstaat

Voor iedereen die geen uitnodiging heeft gekregen en er toch bij wil zijn:

U i t n o d i g i n g

Op 9 maart verschijnt Kind van de verzorgingsstaat, het nieuwe boek van Rob van Essen. U bent van harte uitgenodigd voor de boekpresentatie op woensdag 9 maart om 17.00 uur in het tuinhuis van Uitgeverij Atlas Contact, Prinsengracht 915 te Amsterdam.

Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door schrijver en Volkskrant-columnist Peter Middendorp.

Datum: woensdag 9 maart 2016
Tijdstip: 17.00 – 19.00 uur
Plaats: Prinsengracht 915 te Amsterdam

In verband met de voorbereidingen verzoeken wij u ons te laten weten of u aanwezig zult zijn via prfictie@atlascontact.nl.

Rob van Essen en Uitgeverij Atlas Contact zien uit naar uw komst!

 

Over Kind van de verzorgingsstaat

Rob van Essen noteert persoonlijke herinneringen, beschouwingen en anekdotes over de decennia waarin hij opgroeide en beschrijft hoe de tijdgeest van invloed was op zijn levensloop. Opgroeien in de provincie, de wereldkampioenschappen voetbal, woningtypen als het rijtjeshuis en de galerijflat, melancholie en de onbetrouwbaarheid van het geheugen, het ontroerende van de architectuur van de wederopbouw, waarom iedereen links was, waarom het normaal (of zelfs goed) was om een uitkering te hebben of gestolen fietsen te kopen, de larmoyante muziek uit de jaren tachtig – in een mengeling van autobiografische en beschouwende passages overstijgt Van Essen de persoonlijke anekdotiek en laat hij zijn licht schijnen over een tijd die niemand onberoerd heeft gelaten.

Rob van Essen (1963) schreef zes romans, waarvan Visser genomineerd werd voor de Libris Literatuurprijs. Zijn laatste roman Alles komt goed kreeg vijf sterren in Het Parool en De Standaard en werd door Tzum omschreven als ‘Een meesterlijk spel met fantasie en werkelijkheid’. Voor Hier wonen ook mensen ontving Van Essen de J.M.A. Biesheuvelprijs voor de beste Nederlandstalige korteverhalenbundel.

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, kind van de verzorgingsstaat en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op presentatie kind van de verzorgingsstaat

 1. Dirk Rodenburg zegt:

  Beste Rob van Essen,

  Dank voor je uitnodiging. Aangezien ik in Tunesië vertoef, zal ik niet kunnen langskomen op je presentatie. Boekhandel Snoek in Rotterdam zal je nieuwe boek voor me bestellen, zodat dit meteen meekan voor mijn volgende leesstapel als terugvlieg naar Afrika. Na ‘Hier wonen ook mensen’ kijk ik reikhalzend uit naar deze nieuwe publicatie. Fijne presentatie toegewenst.

  Dirk Rodenburg/Sousse

 2. Pascalle zegt:

  Goedenavond Rob van Essen,

  jammer dat ik dit nu pas lees, ik had er graag bij aanwezig geweest. Heb vandaag “Kind van de verzorgingsstaat” gekocht en hoop dat dit boek mij weer net zo zal verwonderen, ontroeren en verrassen als je voorgaande boeken.

  mvrgr. Pascalle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s