kruispunt; kunststof

 

De foto op het omslag van Kind van de verzorgingsstaat is volgens het colofon genomen in Ede: “Overstroming op kruispunt Begonialaan/Anjelierlaan, Ede, fotograaf onbekend (bron vereniging Oud Ede).”  Hoewel ik in Ede heb gewoond, en de plaats ook in het boek voorkomt, is deze locatie toeval; het ging de ontwerper (Suzan Beijer, (ook nog bedankt!)) ongetwijfeld vooral om de Daffodil en de rijtjeshuizen. Op de presentatie van het boek sprak ik twee kinderen van de verzorgingsstaat die bij een eerste blik op het omslag hadden gedacht: maar dit is de straat waarin ik geboren ben! Ze waren niet in dezelfde straat geboren, en al helemaal niet op het kruispunt Begonialaan/Anjelierlaan in Ede. Maar het bewijst wel iets. Volgens Google streetview ziet het kruispunt er tegenwoordig (nou ja; in 2009) zo uit:

kruispunt begonialaan anjelierlaan, ede, google streetview

De afdakjes boven de deuren zijn vervangen, net als de raamlijsten. Het zou kunnen dat die ene grote boom in de tweede voortuin al als iel boompje op de omslagfoto staat.

Gisteravond was ik  een uur lang te gast in Kunststof, op Radio 1, om over het boek te praten. Het valt hier (onder ‘recente uitzendingen’) terug te luisteren.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in hier wonen ook mensen en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s