winter in amerika – recensieoverzicht

P1060051ab-foto-roxanne-van-der-stigchel-1024x683 presentatie P1060057ab-foto-roxanne-van-der-stigchel-903x1024 presentatie

Op 30 augustus werd Winter in Amerika ten doop gehouden, in de onvolprezen Linnaeusboekhandel in Amsterdam, met medewerking van Arjen Fortuin (die van de tekst is overgestapt naar het beeld en nu elke avond voor de NRC televisie moet kijken, dus waarschijnlijk is Winter in Amerika het laatste boek dat hij ooit las). Het was een mooie middag, iedereen die erbij was en iedereen die betrokken was bij de totstandkoming van het boek: bedankt! Vanuit de grond van mijn hart.

Inmiddels verscheen er een recensie van Guus Bauer in Tzum (zie hier), en schreef Rob Schouten een recensie in Trouwrecensie trouw 2 sept 2017

Dirk-Jan Arensman schreef een stuk in de VPROGidsWinter in Amerika, VPRO-Gids en Maarten Moll interviewde me voor Het Paroolinterview parool 5 sept 2017

Edith Vroon schreef een recensie in oost-online, zie hier, en Onno Blom besprak Winter in Amerika in de Nieuwsshow, wat hier terug te luisteren is. En afgelopen zondag was ik te gast bij VPRO-Boeken, wat hier is terug te zien.

 

(foto’s: Roxanne van der Stigchel, overgenomen van de site van de Linnaeusboekhandel)
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in winter in amerika en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op winter in amerika – recensieoverzicht

 1. Michiel Suurmond zegt:

  Een heel mooi boek. Een collega met wie ik afgelopen weekend via WhatsApp leeservaringen uitwisselde (ook zij vond het een heel mooi boek) schreef dat ze van de hoofdpersoon, Katja Ouwehand, was gaan houden. Jaren geleden had ik iets dergelijks bij Sita van de Wissel, die in ‘Winter in Amerika’ ook even voorbijkomt.

  • Dank je, Michiel. Goed ook, wat je over je collega schrijft – in De Groene schreef Marja Pruis dat ze het vrouwelijk perspectief vanaf het begin ongeloofwaardig vond, maar dat geldt dan gelukkig niet voor iedereen. Sita van de Wissel! Ja, daar had ik ook een groot zwak voor, niet lang geleden herlas ik Uit talloos veel miljoenen nog – vandaar ook dat Sita nog even in Winter in Amerika voorkomt. Een kleine hommage; en ik gebruikte haar ook om terloops te benadrukken (kan dat, terloops benadrukken?) dat de wereld van Winter in Amerika niet helemaal de onze is.

   • Michiel Suurmond zegt:

    Ja, dat geeft zo’n merkwaardig effect. Winter tussen Hermans, Reve en Mulisch (‘echte’ schrijvers) en dan, als ware zij ook een ‘echte’ schrijfster: Sita van de Wissel. (Leuk dat ze jou ook zo geraakt heeft!)
    Die opmerking van Marja Pruis zag ik. Ik kan je nog een compliment maken: mijn vrouw, die ‘Alles komt goed’ met haar leesclub heeft gelezen, vond o.a. het vrouwelijk perspectief zo sterk aan dat boek. ‘Dat kan hij echt heel goed.’ Groet!

 2. Hans zegt:

  Net je boek uitgelezen, Rob (excuus voor het tutoyeren). Ik wilde het al een tijdje lezen maar was er nog niet toe gekomen het aan te schaffen, toen ik er een paar dagen terug in een boekhandel tegen aan liep. Ik vind het altijd leuk om wat – al dan niet professioneel te noemen – besprekingen te lezen. Soms word je daar wijzer van, ook als je er niet wijzer van wordt…
  Ik heb erg genoten van het boek. Opvallend: gaandeweg was ik verrast doordat het boek beter, diepgaander werd dan ik gedacht had. Nu zingt het verhaal nog een beetje door in m’n hoofd – bij mij meestal een een teken dat ik een goed boek gelezen heb.
  Daar zeg ik wat: ‘goed boek’. Een gevaarlijke term, ik wil me er verder niet aan branden. Maar ‘slecht’ of wat voor andere negatieve kwalificatie dan ook, daar verzet ik me toch wel tegen. Slechte boeken zijn er namelijk ook en daar hoort Winter in Amerika niet bij.
  Ik ga me nog even bezig houden met de vraag wat het boek voor mij betekent maar hier zij gezegd: een gewone lezer is goed bezig gehouden geweest. Neem het als compliment!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s